Menu

Hårtransplantation

January 27, 2017

En hårtransplantation-procedur kräver att en remsa av hår på baksidan av huvudet tas från den plats där follikulär enhet grafterna är dissekeras under ett mikroskop. I väntan på själva hårtransplantationen bevaras dessa ympkvistar i en saltlösning innan det till slut är dags. Med tanke på den tid som detta tar samt tröttsamma karaktären av denna teknik , en plastikkirug som gör hårtransplantationer kan normalt transplantera mer än 500 - 600 follikulära enhet under en dag. Trots att denna metod  utvecklats mycket under årens lopp, blir den alltmer ofta ersatt av follikulär enhet utvinning (FUE). Även om priset nästan är det dubbla, föredrar många den metoden då den är snabbare och minimalt invasiv.

Vissa hårtransplantation förbättringar i en typisk FUE behandling en liten cirkulär punch skapas inuti regionen givare att direkt ta bort 1, 2, 3 och 4 hår follikulär enhet ympkvistar. De follikulära enheter bort med denna metod är normalt märkt som “trubbig dissektion” som en punch görs för att täcka den komplett follikulär enhet som skiljer den från din angränsande mjukdelar. När den underliggande follikulära enheten är skild från angränsande vävnader, kan det med lätthet plockas av en liten tång. Efter att några dagar har gått och läkningen gjort sitt, går det inte längre att se de små märkena från ingreppet.

Läkningstiden är långt kortare än givaren strip utvinning behandling. Även om FUE-behandling har genomförts av majoriteten av hårtransplantation läkare, är excision regelbundna strip-tekniken fortfarande den mest populära hårtransplantation-metoden eftersom det kostar mindre jämfört med FUE. Dessutom på grund av de senaste landvinningarna inom hårtransplantation som användandet av trichophytic nedläggning teknik, linjära givare ärret skapad av metoden strip excision nu återges ofta nästan omöjlig att upptäcka med det blotta ögat ensam. FUE har tack vare detta blivit mindre attraktivt.

Förutom transplantation forskas det även om att duplicera hår. Om forskning kring hårtransplantation är framgångsrikt kommer det att vara uppnåeligt att skapa ett antal kopior av givare hår i labbet. Tillämpningen av denna metod skulle användas i form av hårtransplantation. I den traditionella behandlingen är primära villkoret i allmänhet den givare som inte kan uppfylla krävs densitet. Dock implanterar kloning av hår löften att lösa detta problem genom att ha mängden hår krävs att skördas i ett laboratorium från en ensam givare hår samt nästa det in i hårbotten. Hårtransplantationsforskning för kloning är verkligen en utmaning och det finns en hel del hinder som kommer att besegras när det gäller säkerhet och kosmetiska egenskaper av klonat hår. Förutom det har olika mediciner som Regaine börjat bli fullvärdiga alternativ.

 

Go Back

Comments for this post have been disabled.

Blog Search

Blog Archive

Comments

There are currently no blog comments.